4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Honden

Honden zijn al jarenlang een geliefde huisdiersoort in Nederland. De gezelligheid die ze bieden is voor velen een belangrijke reden om een hond toe te voegen aan het gezin. Daarnaast bevordert u heel gemakkelijk uw lichaamsbeweging, doordat u gemiddeld drie keer per dag met het beestje op stap gaat.

Bij het hebben van een hond komt echter meer kijken dan het geven van liefde, eten en drinken en de dagelijkse wandelingen. Zo kan het helaas ook voorkomen dat uw geliefde viervoeter ziek wordt en een behandeling nodig heeft bij de dierenarts. Bij Dierenkliniek PETcomfort in Utrecht zetten we ons elke dag met 100% in om uw trouwe viervoeter weer gezond te krijgen. We lichten een aantal veelvoorkomende ziektes en behandelingen bij honden aan u toe.

Teken

Tijdens een wandeling kan uw hond een teek oplopen. Controleer de hond daarom na iedere wandeling op teken. Heeft u een teek gevonden? Verwijder de parasiet dan direct met een tekentang.

Lees meer over teken

Ontstoken/verstopte anaalklieren

Schuurt uw hond met zijn billen over de grond of bijt hij aan zijn achterste? Grote kans dat de anaalklieren zijn verstopt of ontstoken. Maak een afspraak bij Dierenkliniek PETcomfort in Utrecht wanneer u bovenstaande symptomen herkent.

Lees meer over verstopte anaalklieren

hond-achter-de-balie-dierenkliniek-petcomfort

Blaasontsteking

Het is een veelvoorkomende klacht bij teefjes: blaasontsteking. Doordat de plasbuis van teefjes relatief kort en wijd is, kunnen bacteriën van buitenaf via de plasbuis in de blaas terechtkomen. Vermoedt u dat uw hond blaasontsteking heeft? Controleer dan of uw hond last heeft van de volgende klachten:

  • De hond moet vaak plassen
  • Hij plast kleine beetjes
  • De hond plast bloed

Indien u bovenstaande klachten herkent, dient u direct contact op te nemen met PETComfort Utrecht door te bellen naar 030 288 544.

Lees meer over blaasontsteking bij de hond

Castratie

Bij een castratie worden de zaadballen van een reu weggehaald. Doordat de mannelijke hormonen van de hond worden verwijderd, is hij minder fel naar andere reutjes toe en heeft hij minder behoefte om ‘achter de vrouwtjes aan te zitten’. Al met al wordt uw reutje makkelijker in de omgang wanneer hij gecastreerd is. Er zit echter ook een nadeel aan een castratie: de kans op overgewicht neem toe. Beweeg daarom na de castratie ­­– wanneer uw hond zich weer goed voelt – voldoende met de hond.

Is uw hond minimaal een half jaar oud en wilt u hem laten castreren? Maak online een afspraak.

Lees meer over castratie van een reu

Sterilisatie

Het onvruchtbaar maken van een teefje wordt sterilisatie genoemd. Tijdens de ingreep worden de eierstokken van het vrouwtje weggehaald, waarna de hond geen pups meer kan krijgen. Door het teefje te steriliseren, verkleinen we de kans op suikerziekte, een baarmoederontsteking en tumoren in de melklijsten. Net zoals bij het onvruchtbaar maken van reutjes, is de kans op overgewicht na sterilisatie groter. Zorg er daarom voor dat u na de sterilisatie genoeg beweegt met uw hond.

U kunt uw teefje laten steriliseren voor de eerste loopsheid of drie maanden na het begin van de eerste loopsheid.

Lees meer over sterilisatie van een teefje

Jeuk en huidklachten

Het is een veelvoorkomende klacht bij honden: jeuk. Huidklachten en jeuk kunnen ontstaan door parasieten zoals vlooien, maar ook door allergieën. Voorkom dat uw hond zichzelf openkrabt of bijt en neem contact op met de dierenarts. Hij kan een passende behandeling geven tegen jeuk en huidklachten.

Lees meer over jeuk en huidklachten

Gebitsproblemen

Stinkt uw hond uit zijn bek, wil hij geen harde brokken eten of kwijlt hij veel? De kans is groot dat hij last heeft van gebitsproblemen, zoals tandsteen, ontstoken wortels of afgebroken kiezen. Laat het gebit controleren en indien nodig behandelen door de dierenarts om verdere ontstekingen te voorkomen.

Lees meer over gebitsproblemen

Sterilisatie

Het onvruchtbaar maken van een teefje wordt sterilisatie genoemd. Tijdens de ingreep worden de eierstokken van het vrouwtje weggehaald, waarna de hond geen pups meer kan krijgen. Door het teefje te steriliseren, wordt de kans op suikerziekte, een baarmoederontsteking en tumoren in de melklijsten kleiner. Net zoals bij het onvruchtbaar maken van reutjes is de kans op overgewicht na sterilisatie groter. Zorg er daarom voor dat u na de sterilisatie genoeg beweegt met uw hond.

U kunt uw teefje laten steriliseren voor de eerste loopsheid of drie maanden na het begin van de eerste loopsheid.

Lees meer over sterilisatie van een teefje

Vaccinaties

Voorkom dat uw hond ziek wordt en start op tijd met vaccineren. Wanneer een pup zes weken oud is, moet hij ingeënt worden tegen de hondenziekte Canine distemper en het Parvovirus. Als een pup twaalf weken oud is, krijgt hij zijn eerste cocktail vaccinatie, die de hond beschermt tegen bovenstaande ziektes, de ziekte van Weil en kennelhoest. Wanneer uw hondje een jaar is, krijgt hij een grote cocktail vaccinatie. Hierdoor is uw hond langdurig beschermd tegen de veelvoorkomende hondenziektes.

Informeer bij de dierenarts of uw hond alle vaccinaties heeft gehad of dat hij nog gevaccineerd moet worden.

Lees meer over vaccinaties voor honden

Baarmoederontsteking/Pyometra

Een baarmoederontsteking bij teefjes kan zes tot tien weken na de loopsheid ontstaan. In deze periode komen de voorplantingsorganen tot rust, waardoor de baarmoeder extra vatbaar is voor infecties. Plast uw teefje veel, is ze sloom en heeft ze weinig eetlust? De kans is groot dat de baarmoeder ontstoken is. Neem zo snel mogelijk contact op met Dierenkliniek PETcomfort in Utrecht, zodat uw hond direct behandeld kan worden.

Lees meer over baarmoederontsteking

Artrose

Slijtage van de gewrichten komt meestal bij oudere honden voor. Om ervoor te zorgen dat pijn voor uw hond draagzaam is, zijn er pijnstillers en ontstekingsremmers. Naast medicatie is het belangrijk om de voeding aan te passen en speciale voedingssupplementen te geven die de ontstekingsreactie van het gewricht remmen. Daarnaast is het van groot belang dat u blijft bewegen met de hond.

Lees meer over artrose

Dierenkliniek Utrecht hond: PETcomfort

Wilt u meer informatie over de verschillende ziektes of wilt u een afspraak maken voor een behandeling van uw hond? Neem contact op met PETcomfort: de dierenarts in Utrecht. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 030 288 5444 of per e-mail via info@petcomfort.nl.

Bel: 030 288 5444 Afspraak maken

Balie van Dierenkliniek PETcomfort

Dierenkliniek PETcomfort gang naar behandelkamers