4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Kennismaking puppy’s en kittens

De dierenartsbezoeken voor puppy’s en kittens beginnen al voordat de kleintjes naar hun nieuwe huisdiereigenaren gaan. U ontvangt alle documentatie, waarin precies staat welke zorg al is verleend, wanneer dat is gebeurd en wanneer u een volgend bezoek moet regelen. Uw nieuwe viervoeter kan een slechte ervaring hebben gehad met de dierenarts, waardoor een nieuwe afspraak spannend en eng kan zijn. Daarom nodigen we u en uw trouwe metgezel uit voor een kennismaking, zodat we ervoor kunnen zorgen dat het bezoek aan onze praktijk een prettige en geruststellende ervaring wordt. Daarbij controleren we gelijk de gezondheid van uw puppy of kitten.

Maak een afspraak

Een kennismaking bij Dierenkliniek PETcomfort

Tijdens de kennismaking streven we ernaar dat uw puppy of kitten een positieve ervaring heeft met de dierenarts. Daarom zorgen we ervoor dat uw puppy of kitten oefent met de volgende onderdelen van een onderzoek:

  • Leren wennen aan het staan op een onderzoekstafel.
  • Het controleren en onderzoeken van de oren, ogen en gebit.
  • Een koekje ophalen bij de assistenten.
  • Kennismaken met de wachtkamer.
  • Het gewicht wegen.

Waarom een kennismaking met de dierenarts?

Bij Dierenkliniek PETcomfort hechten we enorm veel waarde aan het opbouwen van een sterk en vertrouwd contact met onze klanten. Een kennismaking met uw nieuwe metgezel staat dan ook hoog op onze prioriteitenlijst. Deze kennismaking is niet alleen waardevol voor uw puppy of kitten om vertrouwd te raken met de dierenarts, maar ook voor ons om meer te leren over uw huisdier. Op deze manier bouwen we samen aan een band van wederzijds vertrouwen.

In onze kliniek streven we ernaar dat alle dieren zich op hun gemak voelen. Daarom nodigen we puppy’s en kittens onder de 6 maanden oud, die alle benodigde vaccinaties hebben gehad, uit voor een vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit bezoek zorgen we ervoor dat we verschillende oefeningen doen met uw puppy of kitten, zodat zij een positieve associatie krijgen met ons en de dierenartspraktijk. Het is dus van belang dat uw puppy of kitten gezond is en gevaccineerd.

Creëer een ontspannen dierenartsbezoek voor uw kitten

Een bezoek aan de dierenarts kan voor een kitten een overweldigende ervaring zijn, maar met de juiste voorbereiding en aanpak vermindert u de stress. Zorg voor een rustige omgeving thuis voordat u vertrekt. Speel rustig met voor afleiding en eventuele vermindering van spanning. Zorg ervoor dat u voldoende tijd neemt voor het vertrek, zodat u niet gehaast bent en uw kitten zich op zijn gemak voelt.

Gebruik een comfortabel en veilig transportmiddel, zoals een draagtas, en laat uw kitten eraan wennen door regelmatig korte ritten te maken zonder dat er een bezoek aan de dierenarts aan gekoppeld is. Dek eventueel de draagtas af met een handdoek of deken om de indrukken onderweg en in de auto te verminderen. Neem vertrouwde voorwerpen mee, zoals een favoriet speeltje of een deken met bekende geur, naar de dierenartspraktijk om een gevoel van veiligheid te bieden.

Ook in de dierenkliniek stelt u uw kitten gerust door bijvoorbeeld afleiding met iets lekkers of door te aaien. Benader uw kitten op een rustige en positieve manier om de angst voor de dierenarts te verminderen.

Creëer een ontspannen dierenartsbezoek voor uw puppy

Een ontspannen puppy, en baasje, maakt een bezoek aan de dierenarts een stuk eenvoudiger. Creëer een rustige en geruststellende omgeving voor uw puppy voordat u naar de dierenkliniek gaat. Zorg ervoor dat uw puppy zich comfortabel en vertrouwd voelt met een draagtas en de auto. Maak daarom regelmatig ritten zonder dat er een bezoek aan de dierenarts aan gekoppeld is.

Neem voldoende tijd voordat u vertrekt, zodat zowel u als uw puppy niet gehaast zijn. Een vertrouwd speeltje of deken meenemen naar de dierenarts helpt uw puppy ook om zich meer op zijn gemak te voelen in de nieuwe omgeving. We raden u aan om met zo min mogelijk mensen naar de afspraak te komen. Een rustige omgeving verlaagt de stress bij uw puppy. Het beperken van het aantal begeleiders draagt bij aan een kalme en ontspannen sfeer in onze kliniek.

Blijf bij aankomst in de kliniek rustig en kalm; uw puppy voelt uw emoties aan. Blijf positief en beloon goed gedrag met een zachte toon en traktaties. Door deze stappen te volgen, vermindert u de angst van uw puppy voor een bezoek aan de dierenarts en zorgt u voor een zo stressvrij mogelijk bezoek aan de dierenarts.

Reviews

Bram van Andel
Bram van Andel
2024-04-06
Hartstikke goede zorg en er vriendelijk personeel!
Yanti Huijbregts
Yanti Huijbregts
2024-03-15
Alle vertrouwen in Petcomfort. Altijd erg vriendelijk, meedenkend. Alles heel steriel. Ik ben erg blij met deze dierenkliniek.
Jago Stoof
Jago Stoof
2024-03-15
Zeer vriendelijke medewerker die me voorzag van goede informatie. Nu hopen dat poes poes weer snel de oude mag zijn (:
Finn Sauër
Finn Sauër
2024-02-09
Very friendly people that have the best interest of your pet at heart. Not immediately over medicate, and not hesitating to suggest another clinic if they think your pet needs something they do not have the equipment for.

 

Maak een afspraak voor een kennismaking

We reserveren graag tijd voor een vrijblijvende kennismaking met u en uw geliefde huisdier. Zo kan uw puppy of kitten rustig wennen aan de onderzoeken en aan onze kliniek, terwijl u ook een inkijkje krijgt in onze werkwijze. Dit regelt u moeiteloos via ons online reserveringssysteem. Heeft u nog vragen over de kennismaking? Neem dan contact met ons op via 030 288 5444 of stuur een e-mail naar info@petcomfort.nl. We beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op

Openingstijden

Maandag: 08.30 tot 18.00
Dinsdag: 08.30 tot 18.00
Woensdag: 08.30 tot 18.00
Donderdag: 08.30 tot 18.00
Vrijdag: 08.30 tot 18.00
Zaterdag: 10.00 tot 13.00
Zondag: Gesloten

 

Adres

Dierenkliniek PETcomfort
Constant Erzeijstraat 2
3523 VV Utrecht
Telefoon: 030 288 5444
E-mail: info@petcomfort.nl

Onze locatie in Utrecht

U vindt PETcomfort in het hart van winkelcentrum Hoograven. Of u nu met de auto komt of met het openbaar vervoer, vanuit alle hoeken van Utrecht zijn we gemakkelijk en snel bereikbaar.