4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 47,50

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

De kat bij de Dierenarts

kat-in-spreekkamer-dierenkliniek-petcomfort

De kat is een geliefd huisdier. In Nederland zijn momenteel zo’n 2,6 miljoen katen, bijna een kwart van de Nederlandse huishoudens heeft één of meer katten. Zeker in een stadse omgeving waar mensen niet altijd tijd of ruimte hebben om een hond te houden, worden veel katten gezien.

Wij vinden de kat zeker geen vervanging voor de ‘hond waar men geen ruimte voor heeft’. Veel mensen zijn echte kattenliefhebbers. Huizen en levens worden er op ingericht om het de kat(-ten) zo prettig mogelijk te maken en we vinden dit natuurlijk fantastisch!

Direct naar:

Kattengeneeskunde

Ook medisch gezien is een kat geen kleine hond. Katten hebben hun eigen anatomie, fysiologie en gedragingen. Ze hebben andere voedingsbehoeften dan een hond, zo kan een kat bijvoorbeeld niet leven op hondenvoer vanwege het ontstaan van tekorten aan bepaalde voedingsstoffen (o.a. taurine). Zieke katten gedragen zich vaak anders dan zieke honden en ziekteprocessen verlopen bij katten nogal eens anders dan bij honden.

kitten-in-mand-bij-dierenarts

Omdat we het bij Dierenkliniek PETcomfort belangrijk vinden dat katten zo veel mogelijk op hun gemak zijn tijdens het stressvolle bezoek aan de dierenarts, zullen we uw kat de tijd geven om alles even rustig te bekijken. Dit kan vanuit het reismandje zijn of loslopend in de spreekkamer als uw kat dat aandurft. We proberen te voorkomen dat een kat uit het mandje ‘geschud’ moet worden, daarom geven we de voorkeur aan reismandjes die open kunnen aan de bovenkant. Op die manier kan het bezoek een stuk aangenamer worden. We tillen rustig de deksel van het mandje en de kat kan tijdens het eerste gedeelte van het onderzoek gewoon in het onderste gedeelte van het mandje blijven zitten. Dit is voor een kat meestal het enige ‘veilige’ eigen plekje in de spreekkamer (hoewel uw kat het daar thuis misschien niet mee eens was toen u hem of haar er in wilde doen…).

Dierenarts aan huis

Wanneer u niet naar de praktijk kunt komen omdat uw kat echt niet van reizen houdt dan kunnen we ook bij u thuis komen. Hier is uw kat vaak meer op zijn gemak, waardoor de behandeling veel prettiger kan verlopen dan op de praktijk. We nemen alle spullen mee die we nodig denken te hebben, maar uiteraard zijn aan huis niet alle behandelingen mogelijk. Voor sommige dingen is bijvoorbeeld apparatuur nodig die we niet mee kunnen nemen. We bekijken dan wat de mogelijkheden zijn. We kunnen bijvoorbeeld helpen de kat in een reismandje te doen en hem of haar alsnog naar de praktijk meenemen. Indien gewenst kunnen we de kat daarna ook weer thuis brengen d.m.v. onze Haal- en brengservice.