4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Heeft uw hond iets raars gegeten?

Sommige speeltjes, medicijnen en vieze dingen zoals rotte vis schijnen gewoon aantrekkelijk te zijn, zeker voor jonge honden. Gelukkig gaat het meestal goed en kunnen we indien nodig de patiënt laten braken. Een operatie is zelden nodig. Maar ook hier geldt natuurlijk: liever voorkomen dan genezen. Let dus  goed op dat ‘gevaarlijke’ dingen extra goed opgeborgen zijn. Wees vooral voorzichtig met:

  • Medicijnen voor dieren. Deze hebben soms een lekker smaakje, waardoor het extra aantrekkelijk is om het doosje of potje open te breken of de pillen met doosje en al op te eten.
  • Medicijnen voor mensen. Geef nooit uw eigen medicatie aan uw huisdier.
  • Chocolade inclusief de verpakking. Vooral pure chocolade is gevaarlijk omdat dit de grootste hoeveelheid van het giftige theobromine bevat.
  • Kleine speeltjes zoals stuiterballen en lege ballonnen.
  • Kadolintjes en touwtjes. Deze kunnen om de tong vast komen te zitten of ernstige problemen in de darmen veroorzaken.
  • Etensresten zoals vlees met botjes en vlees met satéprikkers erin.
  • Schoonmaak- en wasmiddelen, ook bijv. algenverwijderaar. Deze worden soms opgelikt waardoor er irritatie van het mondslijmvlies optreedt. Ook kunnen ze neurologische klachten veroorzaken.
  • Ongediertebestrijding: ratten-, mieren-, slakkengif.

Bovenstaande lijst is verre van compleet natuurlijk. Regelmatig horen ook wij weer iets nieuws, voor sommige dieren schijnt het gewoon een sport te zijn om iets raars te eten. Wanneer u zeker weet dat uw dier iets vreemds gegeten heeft of u heeft het vermoeden dat het zo is, twijfel niet en bel ons meteen. Houdt een eventuele verpakking bij de hand. We zullen u adviseren over een eventuele behandeling en kunnen indien nodig het Vergiftigingencentrum bellen.

Braken

Geef uw dier NOOIT zout in de bek om hem/haar te laten braken. Er zijn meerdere gevallen van zoutvergiftiging bekend omdat het dier het gegeven zout niet uitbraakte. Dierenartsen hebben speciale medicatie om dieren onder deskundige begeleiding te laten braken en zo de risico’s te minimaliseren.

Maak een afspraak Bel: 030 288 5444

aan-het-bijkomen-in-de-wachtkamer