4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Gebitsproblemen

Vier van de vijf honden ouder dan 3 jaar last hebben van gebitsproblemen. Voor een eigenaar is het soms lastig om het gebit van de hond te bekijken. Bij Dierenkliniek PETcomfort Utrecht kunnen we het gebit van uw hond verzorgen en onderhouden.

Symptonen gebitsproblemen

Bij ernstige gebitsproblemen komt er vaak een vieze lucht uit de bek, het dier wil minder graag (harde) brokken eten of kwijlt veel. Helemaal stoppen met eten gebeurt zelden, dus dat is geen goede maatstaf. Naast het ongemak en de pijn in de bek kunnen gebitsproblemen ook in de rest van het lichaam ontstekingen veroorzaken. Het is dus erg ongezond.

Jaarlijkse controle

Tijdens de jaarlijkse controle bekijken we het gebit altijd. Wanneer we zien dat er problemen zijn, overleggen we dit met de eigenaar. In sommige gevallen is er te weinig tandsteen om het te verantwoorden om het dier onder narcose te brengen, hier zullen we het advies geven af te wachten, alvast eventuele maatregelen te nemen (bijvoorbeeld tanden poetsen, ander voer, voedingssupplementen) en over een bepaalde tijd het gebit opnieuw te beoordelen. Ook in de spreekkamer is het soms niet goed mogelijk om alle tanden en kiezen goed te bekijken. Bijvoorbeeld omdat de patiënt niet goed meewerkt of er teveel tandsteen aanwezig is om de toestand van onderliggende elementen te kunnen beoordelen. Wanneer we dat nodig vinden, kunnen we adviseren om dit onderzoek onder narcose te doen. Meestal vindt dan direct aansluitend de gebitsbehandeling plaats.

Behandeling van gebitsproblemen

Zodra er sprake is van ontstoken tandvlees, rotte en/of loszittende kiezen dan adviseren we een gebitsbehandeling. We brengen het dier onder narcose en halen eerst met tandheelkundig instrumentarium (handmatig en ultrasoon) al het tandsteen weg. Pas daarna kunnen we goed beoordelen of er redenen zijn om elementen te trekken. Soms liggen er wortels bloot, zijn er ontstoken wortels, afgebroken kiezen of op andere manieren aangetaste elementen. Alle tanden en kiezen die klachten opleveren en geen functie meer hebben kunnen beter getrokken worden. Honden kunnen ook zonder tanden en kiezen nog prima eten, ze slikken de (harde) brokken dan gewoon in één keer door.

Wanneer we van tevoren al inschatten dat er een behandeling moet plaatsvinden die uitgevoerd moet worden door een specialist, kunnen we u doorverwijzen. Bijvoorbeeld als er een beugel geplaatst moet worden of wanneer er een wortelkanaalbehandeling plaats moet vinden.

Maak een afspraakBel: 030 288 5444

Persisterend melktandje voor behandeling

Persisterend melktandje voor behandeling

Persisterend melktandje verwijderd

Persisterend melktandje verwijderd