4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Kat eet slecht of niet

Eet uw kat de laatste tijd slecht, minder of zelfs helemaal niet meer? Dan is het verstandig om naar de dierenarts te gaan voor een gezondheidscontrole. Katten zijn vaak kieskeurige eters, maar een verminderde eetlust bij de kat mag niet genegeerd worden.

Oorzaken slecht of niet etende kat

kat op behandeltafel

Wanneer een kat zich algemeen ziek voelt, kan hij minder gaan eten. Minder eten komt dus voor bij veel verschillende aandoeningen. Uw kat kan een slecht en pijnlijk gebit hebben en hierdoor niet willen eten.

Ook aandoeningen aan de nieren, het maagdarmkanaal, het hart, de lever, de longen en bijvoorbeeld suikerziekte of koorts kunnen zorgen voor een verminderde eetlust bij uw kat. Het is dus niet altijd direct duidelijk wat de oorzaak is van de verminderde eetlust, maar het is wel van (levens-)belang om dit tijdig uit te zoeken!

Katten die al drie dagen of langer niet eten zijn moeilijk om weer aan het eten te krijgen. Ze kunnen zich nog zieker gaan voelen door leververvetting als ze een paar dagen niet eten. Leververvetting bij katten is zeer ernstig en kan uw kat fataal worden.

Wat kan PETcomfort doen?

Door middel van lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullende diagnostiek zoals een bloedonderzoek, gaan we onderzoeken wat er met uw kat aan de hand is. Wanneer we weten waarom uw kat slecht, minder of helemaal niet meer eet, kunnen we uw kat op de juiste manier helpen en behandelen.

Neem contact op of bel voor telefonisch advies en het plannen van een afspraak.