4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Vlooien

Het is heel erg belangrijk om uw huisdier te ontvlooien. Niet alleen om jeuk bij uw huisdier te voorkomen, maar ook om te zorgen dat u geen plaag in uw huis krijgt. De cyclus van de vlo bevindt zich namelijk maar voor 5% op uw dier, voor de overige 95% vindt de cyclus plaats in de omgeving. Oftewel achter uw plinten, in de groeven tussen het laminaat of parket, in het tapijt en in de honden- en kattenmand.

Vlooien kunnen vervelende dingen veroorzaken zoals:

  • Bloedarmoede (bij jonge dieren)
  • Jeuk
  • Allergie (reactie op vlooienspeeksel)
  • Overbrengen van infecties of wormen (zoals de lintworm)

Heeft u een vermoeden dat uw huisdier vlooien heeft, maar weet u het niet zeker? Het is makkelijk te testen of uw huisdier daadwerkelijk vlooien heeft. Pak het vlooienkammetje en leg wat nat papier neer. Kam uw huisdier en als u zwarte puntjes ziet veeg het dan af op het natte papier. Kleurt het papier rood of roodbruin (de kleur van oud bloed) dan zijn het inderdaad vlooienpoepjes. Kleurt het zwartbruin dan is het bijvoorbeeld aarde.

Het kan ook zijn dat u zelf jeuk heeft aan de benen en daar rode bultjes heeft zitten. Dit kan door vlooienbeten komen. Ook binnenkatten kunnen vlooien krijgen, dus vergeet ook hen niet te ontvlooien! Het is uiteraard het verstandigst om alle dieren in huis tegelijk te behandelen.

Bezoek deze pagina over vlooien voor meer informatie: Vlooien