Dierenkliniek PETcomfort Utrecht

Vandaag geopend van 08.30 tot 19.00

Trimsalon Dierenkliniek PETcomfort

De trimster van PETcomfort trimt zowel honden, katten als konijnen. Wilt u weten wat ons advies is voor de vacht voor uw hond of kat? Neem dan vrijblijvend contact op met de trimsalon. U kunt ook direct bellen met Isabel Verboven via 0627234599. Lees hier meer over Trimsalon Mooi Zo.

Honden trimmen

In onze trimsalon trimmen wij alle honden. De behandeling wordt vooraf met u afgestemd. Wat zijn de mogelijkheden voor de vacht van u hond? Wat zijn uw wensen? Wilt u de hond getrimd hebben volgens de rasstandaard of wilt u een ander model? Alles is mogelijk, zolang de vacht en vachttype van uw hond dit toelaten.

U geeft aan wat uw wensen zijn voor uw hond en onze trimster adviseert wat verstandig is bijvoorbeeld

  • uitwollen
  • uitdunnen met de efileerschaar
  • plukken

Hond met wollige vacht
Voor honden met hele wollige vachten is het kort scheren op korte termijn fijn voor de hond bij warm weer. Maar op lange termijn zorgt dit ervoor dat de vacht van de hond nadelig verandert doordat deze dikker en valer wordt. We geven u graag op maat advies.

Katten trimmen

43_Petcomfort_26

Katten trimmen is noodzakelijk bij katten waarbij zich klitten vormen, doordat de losse haren niet zelf uitvallen of er niet uit worden geborsteld. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij katten met een hele dichte vacht of katten die zich slecht laten kammen. Klitten kunnen erg pijnlijk zijn voor katten.

Trimmen katten met klitten
Als de klitten niet erg dik zijn, worden deze uitgeborsteld. Wanneer dit niet meer lukt, worden de klitten eruit geknipt of weggeschoren. Dit gebeurd uiteraard uiterst voorzichtig, omdat de klitten vaak dicht tegen de huid aan zitten. Onze jarenlange ervaring met het trimmen van katten zorgt ervoor dat we dit kundig en zorgvuldig doen.

Trimmen katten met dikke vacht
Een dikke vacht die snel klit kan uitgedund worden om klitten te voorkomen. Dit gebeurt door

  • uitkammen
  • uitdunnen met de kam
  • plukken

Vacht die los zit, te herkennen aan een lichtere kleur en een vaak wat wollige structuur, kan uitgeplukt worden. De vacht wordt dan in kleine plukjes uitgetrokken. Doordat deze vacht los zit, is dit dan niet pijnlijk voor uw kat. Katten doen dit zelf ook; met hun ruwe tong wassen (trekken) ze de losse vacht eruit. Alleen als uw kat een lange en dikke vacht heeft, is het verstandig de kat te helpen door deze te laten plukken. Zoveel vacht kunnen ze er namelijk zelf niet uitwassen.

Trimmen kortharige katten
Kortharige katten met een dikke vacht zijn ook welkom voor een goede kam-
of borstelbeurt. Bij kortharige katten kunnen zich ook klitten vormen als de kat zich niet meer goed kan wassen, bijvoorbeeld doordat deze oud of te zwaar is. Deze klitten vormen zich dan achter op de rug.

Ook bij Britse Kortharen die erg verharen of andere katten met een hele wollige vacht die flink verharen in huis kan een goede trimbeurt helpen. Doordat we specialitische instrumenten gebruiken, krijgen we de meeste losse vacht en klitten eruit.

Als u een kat heeft met een korte vacht die niet wollig of dik is, maar wel extreem verhaart is het overigens verstandig om als eerste te kijken naar de voeding. Kwalitatief hoogstaande voeding zorgt voor een gezonde vacht die minder los laat. U kunt bij ons verder informeren voor individueel advies.

Veel katten laten het trimmen goed toe. Dit omdat ze zich vaak beter laten behandelen door een vreemde in een vreemde omgeving. Als een kat niet te behandelen is omdat deze agressief wordt, dan kan de kat gesedeerd worden. Dit wordt alleen ná overleg met de eigenaar en een gezondheidsonderzoek uitgevoerd door de dierenarts van PETcomfort.

Contact opnemen

Neem contact met ons op bij vragen of voor het maken van een afspraak voor de trimsalon.