4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Honden van de maand zijn Schurk en Shane!

3 februari, 2017


OP BOEVENPAD MET SCHURK & SHANE

schurkshane04
Ze kijken om zich heen. Voor hen lopen kleine dotjes, parmantig met de staartjes omhoog. Achter hen loopt de uitlaatmedewerker, ze moet lachen om de labradorparade waarvan de deelnemers maar één doel voor ogen hebben: de zwemvijver. Links naast hen zien ze een staart uit een zelf gegraven kuil komen. Schokkend zwiepend van links naar rechts. En rechts is de kust veilig…

schurkshane02
Op boevenpad
Schurk sjeest naar rechts. Hij passeert het kale kreupelhout, springt over het zandpad, verstopt zich in het lange gras en kijkt hijgend achterom. Hier ergens zouden ze hun missie kunnen voltooien. Maar… maar… potverdorie! Shane zat niet op te letten! Altijd hetzelfde liedje. Hij ziet haar neus snuffelend de lucht verkennen. Schurk steekt z’n kop boven de grastoppen uit en snuift veelbetekenend. Shane spot hem, kwispelt vriendelijk en huppelt lichtvoetig in de richting van haar maat. Het duo kijkt elkaar opgelucht aan. Zo! Een stap dichterbij de missie. Maar helaas, de uitlaatmedewerker heeft hen allang gespot. “Schurk, Shane, dichterbij komen graag!” maant ze hen. Schurk denkt er niet over en kijkt stoïcijns de verte in. Shane draait zich braaf om en luistert naar wat haar gezegd is. Zigzaggend en met een dromerige blik nadert ze de groep. “Schurk!” Hij kijkt vanuit z’n ooghoek en blijft stijf staan. “Hup, hup!” Hij snuffelt nonchalant… alsof er niets aan de hand is. Na de zoveelste waarschuwing haalt hij z’n schouders op, ‘ooookeeee, oké, oké, ik kom al’.

schurkshane03
Eerder op de dag – vanuit het rovershol
Gemorrel in het sleutelgat. Shane staat opgetogen op! Jippie! Erop uit! Op boevenpad! Ze verwelkomt onze uitlaatmedewerker en kwispelt vrolijk. Schurk kan zich bijna niet inhouden. Hij heeft een imago hoog te houden, hij gaat natuurlijk niet als een idioot bij de voordeur wachten. Maar na het horen van zijn naam kan hij het niet laten. Ook Schurk huppelt kwispelend naar het blauwjassige mensendier. Doe maar om die riem, dan kunnen we tenminste lekker op pad, hè gezellig!

schurkshane05
Voorin de vluchtwagen
Echte boeven zitten voorin de vluchtwagen. Je gaat toch zeker niet met het nietsvermoedende grut achterin zitten. Snuffelend aan elkaars voorste of achterste. Luisterend naar elkaars doldwaze hondenverhalen. Nee, nee, echte boeven zijn alert en zitten voorin. Bij de hondenbus aangekomen, staat het duo stil naast de voordeur. Ze kijken de uitlaatmedewerker aan met scheve kop. Geen reactie? Dan kan de kop nog wel wat schever. Yes! Bingo! Ze mogen voorin.

schurkshane01
Boef + Boef = Hartendief
Zo gaan Shane en Schurk geregeld op boevenpad. Een echte misdaad hebben ze uiteindelijk nooit begaan. De eervolle intentie is er, het maffiose bloed stroomt, maar het duo is veel te lief om boef te zijn. Ze houden te veel van een ferme aai en van complimentjes. Schurk mag dan wel een boevenkop hebben en Shane is zwart-wit van kleur, we moeten ze helaas teleurstellen. Het enige dat ze stelen… is ons hart.
schurkshane06

____________________________________

Geschreven door Marlijn de Jager (De Jager Schrijft).

LogoDJS

Deel dit bericht