4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Hond van de maand september is Zorro!

29 september, 2016


SWOESJ SWIESJ SWOESJ…. Z

Hij is de tien al ruimschoots gepasseerd, maar geen hond die dat opmerkt. Oké, oké, hij begint wat stijfjes te worden, maar aan levendigheid en enthousiasme ontbreekt het niet. Hij is zwart, hij heeft mooie, trouwe ogen, hij is geliefd in de groep en heeft een aantal magistrale ontsnappingen op zijn naam staan. Én hij laat zo nu en dan een duidelijke Z achter in de palm van je hand. Ja, we hebben het over niemand minder dan… Zorro!

zorro1
De held
Wie kent Zorro nu niet? Swoesj swiesj swoesj en daar staat weer zo’n fenomenaal Z-exemplaar, gekerfd met een degen. Hét handelsmerk van de zwartgeklede held met hoed en masker. Zijn personage is waarschijnlijk gebaseerd op de Ierse avonturier William Lamport. In de zeventiende eeuw wist hij op miraculeuze wijze uit de Mexicaanse gevangenis te ontsnappen. Het was een karakteristieke jongeman die opkwam voor het volk en die streed tegen de boze dictatoriale elite. Een soort Zuid-Amerikaanse Robin Hood. Wij begrijpen wel dat de baasjes van hond Zorro een naamgenoot van hem hebben gemaakt.

zorro03
Fluweel zwart
Ten eerste is onze hond van de maand september zwarter dan zwart. Zorro heeft een glanzende zwarte vacht, een zwarte neus en zwarte, glimmende ogen. Misschien is hij nog wel net wat zwarter dan zijn historische naamgenoot. Tot voor kort had hij zelfs een matching zwarte halsband, maar die is inmiddels ingewisseld voor een opvallende roze verschijning.

Geliefd en geroemd
De 17e eeuwse Zorro had heel wat aanhangers. Hond Zorro laat zich net zo lief omringen door zijn soortgenoten. Hij heeft dan ook een ongelooflijke aantrekkingskracht. Iedere wandeling vergezelt een groepsgenoot hem in vuur en vlam. Hij krijgt onophoudelijk kusjes van Guinness, lieflijke kopstootjes van Fin en achter hem volgt een slinger van señorita’s (en señors… o jaaa ook van señors). Komen we een andere wandelaar met hond tegen? Dan is Zorro niet te stoppen, “Buenas tardes ¿Cómo está usted?” We kunnen wel concluderen dat Zorro niet altijd even makkelijk afscheid neemt van zijn nieuwe ontmoetingen. Al laat hij zich de laatste tijd wat minder snel afleiden.

zorro05
Mysterieuze verdwijningen
Zorro doet zijn naamgenoot eer aan wat betreft ‘mysterieuze verdwijningen’. Als we na de wandeling iedereen weer in de bus laten instappen, houden we Zorro goed in de gaten. In eerste instantie springt hij keurig de bus in. Maar als je even niet oplet, peert hij hem zonder dat je er iets van meekrijgt. Hij springt zo nodig over het deurtje. Dan zie je hem plots in de horizon ronddartelen met een knap teefje of een vriendelijke babbel maken met een eenzame wandelaar. Met die eeuwige kwispelstaart van hem. Gelukkig komt hij uiteindelijk altijd terug.

Z
Een Zorro is geen Zorro zonder het achterlaten van de fameuze Z. En jawel hoor. Ook daarin slaagt Zorro voor zijn Zorro-diploma. Geef hem een koekje en je krijgt er een Z in je handpalm voor terug. Het is misschien een held en een gentleman, maar koekjes pakt hij niet aan volgens de etiquette. Als je pech hebt, keer je met een vinger minder huiswaarts… maar hee! Je krijgt er in elk geval een Z voor terug!
zorro04
Lang leve Zorro
We zijn hartstikke blij met Zorro in de groep. Het is een lieve, lieve, lieve zwarte labrador en hij vrolijkt mens en hond op. We hopen dat hij nog vele wandelingen met ons mee mag wandelen. Swoesj, swiesj, swoesj: Z voor Zorro!

_____________________________
Geschreven door Marlijn de Jager. Naast schrijfster (De Jager Schrijft) ook hondenuitlater bij PETcomfort.

LogoDJS

Deel dit bericht