4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Hond van de maand september is Pixie!

16 september, 2015


DE S VAN SCHATTIG EN STOER
Pixie1

Pixie was heel jong toen ze voor het eerst met ons meeging. En ze was piepklein. Al is ze nog steeds niet een van de grootste. Ze zal niet snel boven het lange gras uitkomen, maar springen kan ze als de beste! Toing toing toing, lange leve het hoge gras! Het is geen konijn, het is geen kikker, het is geen haas: het is Pixie!

Pixie
Eigenlijk ken ik Pixie niet zo goed, want ik heb nog maar één keer met haar gewandeld en dat is ook nog eens een tijd geleden. Mijn collega’s kennen haar beter en zij wisten het zeker: de hond van de maand september moest Pixie zijn.

Expert in genieten
Ik begrijp ook waarom, Pixie ziet er niet alleen ongelooflijk aandoenlijk uit (vooral door die innemende blik van haar), ze geniet met volle teugen van de wandeling en geeft ons op de voorbank dankbaar vele kusjes. It’s a love story…

Pixie3
Stoer ding!
In de bus lijkt ze kalm. Ze is zoals gezegd klein van stuk en al die grote honden maken natuurlijk enorme indruk op haar… NOT! Buiten daagt ze juist grotere honden uit om mee te spelen, die haar in eerste instantie verbouwereerd aankijken:
“Uhhh… wil jij met mij spelen? Met mij?”
“Natuurlijk! Meer hond dus meer spelen!”
Als ze dan eenmaal een speelmaatje aan de haak heeft geslagen, kan haar dag niet meer stuk.
Haar nieuwste vondst en vriendinnetje heet Nicky. Ze kunnen geen genoeg van elkaar krijgen. Ze racen door de velden, springen door het hoge gras, cirkelen om de groep en hijgen daarna tevreden uit, zij-aan-zij.

Pixie4
Het fort genaamd mens
Toch kan het haar soms ook net eventjes teveel worden, als andere honden drukker zijn dan zijzelf. Maar daar heeft ze een uitstekende oplossing voor gevonden. Ze komt dan gewoon tussen je benen staan.

Pixie5
Teckel?
En dan nog iets. Pixie ziet eruit als een teckel, maar is ze het wel?
…Ze luistert!

________
Geschreven door Marlijn de Jager. Naast schrijfster (De Jager Schrijft) ook hondenuitlater bij PETcomfort.

LogoDJS

Deel dit bericht