4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Hond van de maand oktober is Key!

27 oktober, 2016


Queen Key

key02
Een echt dametje. En niet zomaar een dametje. Queen Key bepaalt de regels met élégance. Ze gaat al jaren met ons mee en daar zijn we blij mee. Het is dan ook de hoogste tijd om Key te bekronen, want wat is nu een koninginnetje zonder kroon?

ke3y003
Als je haar maar goed zit
Als u terugdenkt aan koningin Beatrix, waar denkt u dan als eerste aan? Juist: als je haar maar goed zit! Dat heeft Key zichtbaar ter harte genomen. En met succes. Ze heeft een keurig en prachtig kapsel. Iedere ochtend doen haar hofdames daar dan ook grote moeite voor. Een complimentje van ons hoor! Key mag er wezen. Menig uitlaatmedewerkster is er jaloers op. Geen bad-hair-days voor Key.

key004
Eersteklas reizen
Een keurig kapsel is één ding, maar koninginnen reizen vanzelfsprekend in gouden koetsen. Nu is onze koets niet goud, maar glanzend blauw (royal blue wellicht?). Als we Key ophalen of als we terugkomen uit het bos, zal Key alleen instappen als ze voorin mee mag reizen. Mevrouw neemt geen genoegen met de ruimten achterin. Queen Key eist zachte kussens, pruttelende radiomuziek en een aai zo nu en dan. Soms past ze niet voorin, dan blijft ze kalmpjes vanuit de verte naar de bus staren. Een stap dichterbij zetten is geen optie. We zijn weleens nepweggereden om te kijken of ze dan toch nog kwam. Maar nee, liever met z’n allen wang-aan-wang en staart-aan-staart voorin, dan achterin met voldoende ruimte. Achterin zit het plebs. Pssst… Wij vinden het fijn om Key voorin te hebben zitten. We smelten allemaal van haar intense, lieve oogopslag.

key06
Niet rennen
Tijdens de wandeling moet de roedel zich wel een beetje goed gedragen. Het liefst ziet Key een twee-aan-twee opstelling. Ze snapt dat ze dit niet kan verwachten van een stel modderwroeters, hofnarren en staartwapperaars. Ze gaat daarom ook akkoord met een rustige tred. Maar owee als iemand de regels overtreedt. Een Beer of een Sherrif die als een wildebeest langs komt stieren. Of Sjors en Guinness die roekeloos achter een stok aanrennen. Queen Key is niet bang om haar stem te laten horen. Vier keer waf en een Beer, Sherrif, Sjors en Guinness gedragen zich weer voorbeeldig.

key001
Chit Chat
Key is altijd in voor een praatje. Als we tegen haar praten, kijkt ze je aan alsof ze je woord voor woord begrijpt. Een aai is ook altijd welkom. Knuffelen behoort zonder twijfel tot de etiquetteleer.

key01
Doe eens gek!
En het leuke is dat zelfs Key haar keurige koninginnenrol niet altijd volhoudt. Ze heeft ook zo af en toe haar wilde momentjes. Schuddend met een stok, wild kwispelend en smachtend naar een derde koekje. Ze beschikt over een aardige portie koninklijke koppigheid, maar is vooral ontzettend gezellig. Ze doet alles voor die extra aai en ze geniet met volle teugen van ons gezelschap (en andersom). Wat dat betreft hadden we het wel geweten als Key verkiesbaar was. Key for queen!

key002

_____________________
Geschreven door Marlijn de Jager. Naast schrijfster (De Jager Schrijft) ook hondenuitlater bij PETcomfort.

LogoDJS

Deel dit bericht