4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Hond van de maand november is Teuntje!

3 november, 2015


Very Important Dog

Teuntje00
Wij voelen ons zeer gevleid. Volgens haar baasje is Teuntje verslaafd aan PETcomfort. Sommige honden verafschuwen een bezoekje aan de dierenarts (hoe lief we ook voor ze zijn). Baasjes duwen, trekken en slepen met man en macht hun hondenkind naar binnen. Waarna ze de buitendeur met een klap dichtslaan, want anders begint de hele riedel weer van vooraf aan. Dat hoeft bij Teuntje niet, ze stormt standaard enthousiast bij ons naar binnen. Of ze nu bij dierenarts Severina of Brenda of bij trimster Gerda moet zijn. Hoe eerder ze binnen is, hoe beter! Ook van de hondenuitlaatservice geniet ze met volle teugen. Teuntje verdient een ereplekje: Teuntje is hond van de maand november.

Teuntje0
VID
Ik probeer met de hondenbus het terrein van PETcomfort te verlaten. Teuntje staat als eerste op mijn adressenlijstje. Iemand moet dat hebben opgevangen, want ik word verblind door een tornado van flitsen. Fotografen en journalisten proberen driftig hun microfoons en lenzen door de kier van mijn raam te persen. “Teuntje,” “Teun!” “O Teun!” hoor ik van alle kanten. Mijn hoofd duizelt. Ze zijn hier allemaal voor onze Teun. Of ik iets over haar wil vertellen. Teuntje, het beroemde hondje van PETcomfort. Beduusd rijd ik verder. De paparazzifotografen rennen nog meters achter mijn bus aan. Achteraf heb ik vreselijk spijt van mijn vluchtactie, want ik zet Teuntje maar al te graag in de spotlights. Ze is onze Very Important Dog en krijgt dan ook een toepasselijke special treatment.

Teuntje02
Special Treatment
Al krijgt ze die special treatment vooral omdat ze nogal overgevoelig is. Voor inentingen bijvoorbeeld en voor veel voersoorten. Ze eet bij het diner geitenvlees met hypoallogene brokken en ook haar hondenkoekjes zijn aangepast. Dat vindt Teuntje hélemáál niet erg. Als het aan haar lag, snoepte ze de hele dag. Maar zoals een ware beroemdheid betaamt, voert haar baasje de eeuwige strijd tegen onnodige kilo’s.

Teuntje01

De eeuwige glimlach
Toch hoor je Teuntje niet klagen. Ze glimlacht permanent. We vinden het bij de hondenuitlaatservice allemaal een feestje om Teuntje op te halen. Iedere keer weer staat ze popelend voor de voordeur. Dansend, blaffend, kwispelend, rondjes draaiend. “Joepieee!” Waarna ze je elf etages lang verliefd en diep in de ogen kijkt: knuffeltijd in de lift. Het liefst zit Teuntje voorin. We kennen allemaal haar verlangende blik naar de bijrijdersstoel. Soms zit daar al iemand dromerig uit het raam te staren met zijn natte neus tegen het raam gedrukt. En soms is er nog plek! In één tel zit ze glimlachend naast je.

Teuntje05
Meer…
Daar blijft het niet bij. Mevrouw Very Important Dog verwacht ook een special treatment tijdens het rijden. Stop je met aaien –je moet nu eenmaal schakelen en scherpe bochten draaien- dan krijg je binnen no time een pootje op je arm. Onophoudelijk tikt ze je aan, tot je haar weer verder aait. Dan zie je haar kleine glimlach weer breder worden en haar smachtende ogen ontspannen. Zo windt ze iedereen om haar ‘pootje’, want alle inwoners van haar flat kennen Teuntje maar al te goed. Ze komt er altijd met een aai vanaf.

teuntje06
Het hazenpad
En dan denk je dat Teuntje al blij genoeg was. In het bos grijnst ze van oor tot oor, trippelend, met haar staartje fier de lucht in. Ze verkent boompjes, struiken, takken, bloemen en ze daagt Beer uit voor een partijtje heuvelrennen. Eens per jaar kiest ze het hazenpad. Niet omdat ze op de vlucht slaat, maar omdat ze de geur van haas nu eenmaal niet kan weerstaan. Een Parson Russell-terriër is dan ook een typische jachthond (en waag het niet haar een Jack Russell te noemen, dan krijg je ruzie met de baas).

Teuntje03
Teun tonen
Op de terugweg, net als Teuntje ontwaakt uit een schoonheidsslaapje, maak ik een extra stop. Ik zie de fotografen en journalisten van vanmorgen treurend rondom een stadsbankje staan. Ze delen zakdoekjes aan elkaar uit en dragen shirts met Teuntjes karakteristieke gezichtje. Als ze de PETcomfort-bus ontdekken juichen ze onophoudelijk. Ik open het voorraam, Teuntje poseert als nooit tevoren en zet haar mooiste glimlach op. Cupido schiet pijlen, want het grut vertrekt vliegend en voldaan naar de zevende hemel.

________________

Geschreven door Marlijn de Jager. Naast schrijfster (De Jager Schrijft) ook hondenuitlater bij PETcomfort.

LogoDJS

Deel dit bericht