4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Hond van de maand juni is Zeppa!

2 juni, 2016


KNORKNOR VERSUS WOEFWOEF

Zeppa is buitengewoon knap, lief, zachtaardig, gezellig en trouw, maar we vragen ons soms ook af of Zeppa, (de labrador van Severina) een hond of een varken als moeder had? Zijn er bewijzen van? Speende ze al die jaren geleden aan de tepels van een labrador? Of was het toch zo’n gezellige bruingevlekte zeugenmoeder? Wie haar moeder ook was, het is de hoogste tijd dat we Zeppa tot hond van de maand bekronen.

Zeppa01

De mooiste modderpoel op aarde
Het is niet dat Severina er trots op is, of dat ze er gelukkig van wordt. Ik krijg ook niet de indruk dat ze er vrolijke kiekjes van maakt, maar een plons in een verse modderpoel behoort toch tot een van de primaire levensbehoeften van onze knappe Zeppa. Ik moet eerlijk toegeven dat ik haar vrij baan geef. Die smachtende ogen, die verrukte aanloop en dat rollen met volle overgave zien er zo zalig uit, dat ik er bijna zelf naast zou duiken. Ze weet het modderrollen tot een kunst te verheffen, zoals ze dat doet van kruin tot staart. Wie haar ongegeneerd ziet wroeten begrijpt onmiddellijk dat zij daar een deel van haar levensvreugde uithaalt. Helaas staat haar na de wandeling een bubbelend bad te wachten en ruikt ze voordat ze huiswaarts keert weer limoentjesfris. Gelukkig weet ze dat haar de volgende dag dat ze met PETcomfort mee mag weer een kakelvers modderbad te wachten staat.

Video: ZeppaBiggetje
Zeppa05

Intelligent schepsel
De Quest publiceerde ooit eens een artikel naar aanleiding van een wetenschappelijk onderzoek van de zeven slimste dieren op aarde. Op 1 staat de kraai, op 2 de olifant op 3 de dolfijn, op 4 de chimpansee, op 5 de octopus en op 6… het varken! (op 7 staat nog de rat). Het verbaast me dat honden niet in de top-7 staan, want Zeppa hoort absoluut tot de categorie slimme honden. Ze vertelt me altijd met een uitgebreid lexicon wat eraan scheelt. “Mei koel en wak, veel koren in de zak, waarmee ik uitermate verblijd en verheugd bedoel dat er verse modderpoelen liggen te wachten”, of “het lijkt mij vandaag geenszins een vereiste om mijn hoognodige uitlaatronde plaats te laten vinden in het Utrechtse floralandschap.” Dan kijkt ze je trillend aan met een smekende blik. De mand lonkt, de bus nog even niet. Als ze dan toch mee moet, mag ze vaak voorin. Je krijgt er een dankbare blik voor terug. Het is een slim beestje, die Zeppa van ons, maar als de hond niet in de top-7 staat en het varken wel… Dan lijkt Zeppa’s mams toch af te stammen van de ‘sus scrofa domesticus’ en niet van de ‘canis lupus familiaris’.

Zeppa04

Alleseter ten top
Nog zo’n zwijntjeseigenschap: varkens slaan niet gauw een maaltijd af. Zeppa ook niet… Ze draagt daarom tijdens de wandeling een muilkorf, omdat ze zich anders volledig overgeeft aan andermans uitgerukte darmstelsels, snickerpapiertjes, bedervende eiersalades en wat er verder allemaal ligt te smeulen in de bosjes.

Zeppa02
Gezelligheidsdier
Verder loopt Zeppa meestal dichtbij je. Ze laat zich graag aaien en kwispelt voortdurend naar je. Het is een echt gezelligheidsdier… net als… het varken!

Zeppa06

Ja hoor wij weten het wel. Zeps mama zei knorknor in plaats van woefwoef, maar hee, dat maakt ons niets uit. We zijn groot fan van onze Zepperdepep en we hopen dat ze nog een tijdje meegaat!
____

Extra notitie: Dit betekent niet dat we alle honden toestemming geven voor zo’n moddersessie.

_____________________________________
Geschreven door Marlijn de Jager. Naast schrijfster (De Jager Schrijft) ook hondenuitlater bij PETcomfort.

LogoDJS

Deel dit bericht