4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Hond van de maand januari is Bink!

14 januari, 2016


KALMTE ZAL U REDDEN

Misschien verklaren jullie me voor gek, maar Bink is een uitstekende gesprekspartner. Hij luistert naar je en kijkt je af en toe veelbetekenend aan. Met zo’n blik van: “je maakt je veel te druk, ga gewoon op je gevoel af”, want dat is Bink; een gevoelshond. Hij gaat z’n neus én z’n hart achterna. Zint iets hem niet? Dan zoekt hij een uitweg. Vraagt de familie Konijn om een extra verdieping? Dan graaft hij tot z’n missie is voltooid. Roepen de wilgen? Dan haast hij zich ernaartoe. Bink luistert naar zijn gevoel.


Bink2

Ammehoela
Toen ik Bink net leerde kennen, bekeek hij me met een meewarige blik. Er kwam nog net een kwispel vanaf. Hij wilde me eerst leren kennen, voordat hij zich als meegaande gentleman aan me voorstelde. Hij luisterde niet, nam een uitgebreid modderbad en rende daarna onder het hek door naar het scoutingterrein. Roepen hielp niet, verleiden met koekjes hielp niet. Hij knipoogde plagerig naar me vanaf de andere kant van het kippengaas. Aan het begin maakte ik me daar druk over. Wat als Bink nooit terug komt? Wat als Bink nooit luistert?


Bink3

Wijze Bink
Gelukkig, maakte ik me druk om niets, want Bink komt altijd terug. Hij wandelt graag wat verder van de groep en komt zo nu en dan even buurten. Als je hem niet in de verte ziet wandelen, zit hij met z’n kop in de grond. Zijn voorouders hadden ongetwijfeld struisvogelgenen. Het duurt soms een paar minuutjes langer, maar jawel: Bink komt altijd terug. Sinds ik me er niet meer zo druk om maak, is Bink een gentleman. Hij leerde me een belangrijke les: ‘kalmte zal u redden’. Piekeren heeft geen zin, wie rustig blijft krijgt meer voor elkaar. En zijn modderbaden? O ja, die koestert hij nog steeds. Maar onder het hek door kruipen en tikkertje spelen doet hij niet meer. En als je hem roept… dan luistert hij! We zijn dikke vrienden geworden.

The lone wolf
In de bus laat hij zich graag omringen, maar buiten heeft Bink weinig behoefte aan de andere honden. Ze laten hem dan ook met rust. Al kan Bink een modderbad samen met zijn soortgenoot Beer wel waarderen. Bink houdt liever het bos in de gaten. Hoe staat alles erbij sinds de laatste keer dat hij er was? Is familie Konijn al verhuisd naar boomstam nummer 16? Wie heeft deze houtblokken opgestapeld? Wat is die klimopstruik vergeeld!

BinkBeer

Luisterend oor
In de zomer vergezelde Bink me regelmatig voorin. Zijn dikke vacht is in juli en augustus niet altijd ideaal. Hij verraste me, want terwijl hij buiten altijd enige afstand bewaart, zit hij in de bus graag strak tegen je aan. In mijn ooghoek zie ik hem dan naar mij kijken, zo van: “ja ga nou maar door met je verhaal”. Dan vertel ik hem wat me dwars zit of waar ik naar uit kijk. Hij luistert en knikt. Ouwe trouwe Bink.

En zal ik je nog wat verklappen? Ik vermoed dat al mijn collega’s hun hart uitstorten bij onze (eigen)wijze Bink!

______________________________
Geschreven door Marlijn de Jager. Naast schrijfster (De Jager Schrijft) ook hondenuitlater bij PETcomfort.


LogoDJS

Deel dit bericht