4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Hond van de maand juni is Bilbo!

1 juli, 2015


 

HET ZONNETJE BUITENSHUIS

“Het zonnetje in huis”, zeggen ze wel. Al is hij bij ons het zonnetje buitenshuis. Bilbo is bij PETcomfort ‘hond van de maand’. Een welverdiende titel, want Bilbo is dé harige vertaling van het woord ‘vrolijk’.
bilbo02

Klein feestje
Er steekt een wit staartje boven het hoge gras uit. Zwaaiend, van links naar rechts, rechts naar links en weer van links naar rechts. De cichorei en de rode klavers zwaaien mee. Er vindt een klein feestje plaats daar midden op het grasveld. “Billy!” Het staartje zwaait sneller en wordt onmiddellijk vergezeld door twee oren. Twee witte driehoeken. “Kom maar Bilbo!” Bilbo baant zich razendsnel een weg door het groen. Een wervelwind van pluimen en bloemblaadjes achtervolgt Bilbo’s vreugdesprongen. Hij analyseert de rest van de groep en stuitert rondom zijn soortgenoten. “Heb ik iets gemist? Valt er nog wat te spelen?”

bilbo03
Zwarte toet
We moesten elkaar aan het begin nog een beetje leren kennen. Bilbo liep z’n eigen weg en beet alle labeltjes doormidden die hij maar te pakken kon krijgen. Betrapten we hem, dan keek hij ons ondeugend aan, met een gekanteld snoetje, “hmmm, is er wat?” Inmiddels voelt Bilbo zich bij ons als een vis in het water. Letterlijk, want waar water is, is Bilbo. We hebben nog niet goed gekeken, maar misschien heeft hij inmiddels wel een stel vinnen ontwikkeld. Hij staat het liefst tot zijn okseltjes in de blubber. Gelukkig schuwt Bilbo een duik in het schone water niet. Dan kan hij z’n zwarte jas in het bos achterlaten (althans daar streven we naar).
bilbo01
Billy…
Bilbo heet gewoon Bilbo, maar stiekem noemen wij hem ook Billy. Daar luistert hij fantastisch naar. Al komt dat misschien ook door onze idiote piepstemmetjes. Hij lust er wel pap van. Waar hij ook uithangt, na een “Billyyyyyy” in sopraan, komt hij Vrolijk aangesneld. Inderdaad Vrolijk met een grote V. Bilbo is deze maand ons zonnetje buitenshuis!

________________
Met dank aan Marlijn de Jager, naast schrijfster (De Jager Schrijft) ook hondenuitlaatster bij PETcomfort.

 LogoDJS

 

Deel dit bericht