4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Hond van de maand februari is Kira!

18 februari, 2016


PAS OP! ZWIJMELGEVAAR

Kira1

Het zou ons niets verbazen als Kira op Valentijnsdag geboren zou zijn. We zijn allemaal een beetje verliefd op haar. Kira is een chocoladebruine, ranke labrador (voor zover een labrador rank kan zijn) en een heel lief meisje. Zo eentje die je, je als mens voorstelt met twee glanzende vlechtjes, rode wangen en een wit brocante jurkje.

Linten in het haar
We vinden het een innemend hondje, dat ons altijd lieflijk begroet met een zachte blik in haar ogen. O jaaa… Ze laat onze hartjes sneller kloppen, ze heeft absoluut de door Cupido ontworpen smeltfactor. En nee, ze is geen wit pluizig hondje met strikjes achter de oren, maar ja: ze is wel zó lief!

3…2…1…
De bus blijft altijd een beetje spannend voor Kira. Hoe stap je zelfverzekerd in, terwijl al die grote hondenkoppen over de rand van het deurtje koekeloeren. Andere honden mogen haar gelukkig ook graag.

En nee, Kira blijkt toch niet zo’n dametje als ze zich voordoet. Bij het openen van de autodeuren, trekt ze een sprintje regelrecht naar de eerste de beste modderpoel, waar ze haar zogenaamde witte jurkje binnen twee tellen zwart kleurt. Tja, wie kan de verleiding in godsnaam weerstaan? Zo’n modderbad is nu eenmaal verrukkelijk! En nog goed voor de huid ook weet u…

Kira2

De wonderlijke onderwaterwereld

Bij poedelen blijft het niet. Kira zwemt graag een rondje. Ze steekt daarbij zo nu en dan haar hele kop onder water. Alsof ze de onderwaterwereld even gedag groet. “Dag kikkers, ik heb jullie wel gezien!”, “dag vissen!”, “dag onbekende gekke beestjes!” Gooien we een bal of een stok, dan kan haar geluk niet meer op. Met natte oren holt ze erachteraan. Haar druipende witte jurkje dramatisch over de grond slepend en als vangnet voor gruis en verlepte plantjes en takjes (gelukkig draagt ze die jurk niet echt).

Kira4

Sorry Kira!
Bij witgejurkte meisjes horen regenboogkleurige lolly’s nietwaar? Van die grote glimmende dingen. Of nou ja, ze zou graag een koekje lusten, maar dat mag ze helaas niet vanwege allergieën. Toch legt ze zich er iedere keer zonder te klagen bij neer dat ze geen koekje krijgt. Als je haar maar een aai geeft in de plaats. Haar vragende blik geeft ons toch altijd een beetje een schuldgevoel. “Sorry lieve Kira, sorry, sorry sorry! Het kan nu eenmaal niet!”

Kira3

Kira luistert ook nog eens uitstekend. We zijn blij dat ze meeloopt in de groep, ze is echt één van onze grote liefdes en ze is niet voor niets de hond van de maand februari! Zo… kunt u al deze zoetsappigheid nog aan? Als u Kira zou ontmoeten, begrijpt u in elk geval precies wat we bedoelen.

______________________________

Geschreven door Marlijn de Jager. Naast schrijfster (De Jager Schrijft) ook hondenuitlater bij PETcomfort.

LogoDJS

Deel dit bericht