4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Hond van de maand december is Igor!

15 december, 2015


ACTEERLESSEN VAN EEN PROFESSIONAL

Na zonneschijn komt regen. Als het aan Igor ligt in elk geval. “Niets is zo verfrissend als een flinke bui”, zie je hem denken als de eerste druppels uit de hemel neerdalen. Terwijl andere honden klagen over natte voetjes en rillend onder de bomen schuilen, wandelt Igor glimlachend door het natte gras. Pootjes in de modder, neus in de lucht: héérlijk! Igor is een wijze, tevreden, lieve schat. Hij geniet van iedere wandeling en geeft iedereen een fijn gevoel. We hebben altijd al een zwak gehad voor ons bruin-witte meneertje. En zal ik je iets verklappen? Igor kan acteren! We bewijzen het met de volgende drie voorbeelden:

Voorbeeld 1: Monsieur Beau Monde

Igor03

Op deze foto kijkt Igor een tikkeltje hooghartig. Hij speelde hier dan ook de rol van Monsieur Beau Monde. Z’n hoge hoed heeft hij thuisgelaten, want die gebruikt Igor alleen op speciale gelegenheden. Kop omhoog, neus gepoetst, poten geaard. Hét toonbeeld van de fameuze en ietwat snobistische chien-couture-ontwerper. Pssst… zo is Igor helemaal niet hoor. Sterker nog, Igor is juist de minst hooghartige hond die we ons kunnen voorstellen.

Voorbeeld 2: Le penseur

Igor05
Ik deed heel hard mijn best, maar volgens Igor moet ik nog veel leren. Igor leerde me in te leven in de ‘penseur’ (de denker) van Rodin. Zelf is hij een ster in zijn le-penseur-vertolking. Je ziet hem het leven overdenken; verre voorvaderen, politieke situaties, een dramatisch gebrek aan regendruppels… Volgens Igor dacht ik teveel aan ijsjes, vlinders en blauwe glitter-regenlaarzen. Ik blijf oefenen hoor Igor!

Voorbeeld 3: Tableau Vivant

Igor02

Igor kan met alle honden goed opschieten. Of hij nu naast een nerveuse soortgenoot zit, een extreem energieke buurman of een verlegen hondenkind. Igor geeft iedereen een prettig gevoel. “Jij mag er zijn, jij mag er zijn en jij ook”, zie je Igor denken. Al blaft Igor heus wel van zich af als iemand zich echt onbehoorlijk gedraagt. Al met al heeft hij een kalmerend effect op de rest. Misschien komt dat ook door Igors acteerlessen achterin de bus. Op deze foto gaf hij de opdracht een tableau vivant te creëren. Zoals je ziet is dat aardig gelukt. Voor wie niet bekend is met deze oud-Franse traditie: als entertainment wilden gezelschappen in de 18e en 19e eeuw nog weleens gezamenlijk een levend schilderij vormen. De deelnemers probeerden op fraaie wijze een historisch drama of bijbels verhaal na te bootsen. Zwijgend en stokstijf. Onze honden zijn daar behoorlijk in geslaagd: aan melancholische blikken, hangende wangen en afwachtende poses geen gebrek.

Levensgenieter

Igor06

Igor is een echte levensgenieter en dat werkt aanstekelijk. We horen hem nooit klagen, hij kwispelt standaard, speelt nog graag met stok en water en hij kan je zo aankijken met van die grote, liefkozende ogen. Ja Igor, jij verdient het om de hond van de maand te zijn! En we hopen dat je ons nog veel meer acteerlessen gaat geven!

Igor01

______________________________
Geschreven door Marlijn de Jager. Naast schrijfster (De Jager Schrijft) ook hondenuitlater bij PETcomfort.

LogoDJS

Deel dit bericht