4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Hond van de maand is Bo!

21 november, 2016


BO SLAAGT VOOR HET LABRADOREXAMEN


bo01

De labrador retriever stamt o.a. af van de St. Johns-hond. Een hond die in New Foundland werd ingezet voor de visvangst. Een hond die daarom overdag veelal in het water te vinden was. Die aantrekkingskracht van water zit de labrador duidelijk in de genen. De eerste labrador werd rond het midden van de 19e eeuw geboren. En guess what? De labrador bleek uitstekend voor de eendenjacht. Niet voor niets hebben labradors zwemvliezen tussen hun tenen. Spetter spetter spater, wie zien wij áltijd in het water? Onze blonde Bo! Drie keer raden welk ras zij is… Yes! Een echte labradordame. Een rasechte wel te verstaan. Ze slaagt met vlag en wimpel voor het labradorexamen.

Zachtaardig
Bo maakte zich helemaal geen zorgen over het labradorexamen. Ze zat er ontspannen bij en keek verwachtingsvol naar de examinator. “Dag Bo”, zei de examinator. Bo antwoordde met een kwispel. “Heb je zin in vandaag?” Bo stond op en kwispelde nog vrolijker. Oortjes ontspannen, neus omhoog, aai incasseren… En dat was precies het punt waarop ze als eerste beoordeeld werd. Labradors zijn vriendelijke honden en houden van gezelschap. Van mensen én van andere honden. En jawel hoor, Bo kan het met iedereen goed vinden, of ze nu voeten of poten hebben. 10 punten voor Bo!

Jachtinstinct
Al moeten prooidieren eraan geloven. Want labradors hebben ook een sterk jachtinstinct. En daar zijn ook wij bij PETcomfort achtergekomen. Ziet Bo een rode kat? Woesj en weg is ze! Gelukkig was de rode rakker sneller en gaf Bo het snel op, waarna ze schouderophalend terugwandelde. Bo een jachtinstinct? Check! (had ze daarom een tijdje een fluorescerend oranje halsband?)


bootje01

Modder madness
We noemden het net al even: het water-gen. Ook dat ontbreekt er niet aan bij onze lieve Bo. Het water-gen is echter aan evolutie onderhevig geweest, althans… bij Bo. Want zij springt niet alleen reuze enthousiast in een fikse waterplas of zwemvijver, ook een moederpoel moet eraan geloven. Bo’s baasjes hebben de handdoek letterlijk in de ring gegooid. We drogen Bo af met speciale drooghandschoenen, want met een normale handdoek krijgen we ons blonde dametje niet droog. Cijfer voor waterpret: 10+.


bootje00

Luistervaardigheid
Wat mensentaal betreft, kun je labradors heel wat leren. Ze worden niet voor niets vaak opgeleid tot blindengeleidenhonden. Nu is Bo geen blindengeleidenhond, maar ze luistert wel uitstekend… Al moet ze dus geen kat, haas of vos tegenkomen… Als we Bo roepen, komt ze vriendelijk aangehuppeld. Aandacht is toch ook super super superfijn! Daar loopt Bo wel een blokje voor om.

Snoepkont
En ja… je bent geen labrador als je geen snoepkont bent. Ook bij dit examenpunt verzamelt Bo ongegeneerd alle punten (jammer dat die punten geen koekjes zijn, dan had ze álle koekjes op kunnen eten).


bo02

Betrouwbaar
Labradors staan ook bekend om hun betrouwbaarheid. Het zijn misschien allemansvrienden, maar hun baasjes zijn heilig. En ook op dit punt scoort Bo 100%. Staan we na een wandeling weer voor de voordeur? Dan rent ze maar al te graag naar binnen om haar familie te begroeten. “O baas, o baas, ik ben zo blij dat ik je weer zie!” Zijn ze niet thuis? Dat wordt eerst uitvoerig gecontroleerd en als ze toch echt niemand kan vinden, slaakt ze een zucht… ‘hopelijk komen ze snel thuis’.


bo04

100% fantastische labrador
Roffel roffel roffel, retteketet! Fuut fuut, fuut, rombom! Bo is geslaagd voor het labradorexamen. En pssst… ook voor het wij-vinden-Bo-zo-lief-en-hopelijk-wandelt-ze-nog-jaren-met-ons-mee-examen trouwens!
__________________________
Geschreven door Marlijn de Jager. Naast schrijfster (De Jager Schrijft) ook hondenuitlater bij PETcomfort.


LogoDJS

Deel dit bericht