4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Hond van de maand augustus is Willem!

19 augustus, 2016


KWISPELEN VOOR GEVORDERDEN

Hij is zwart en harig, hij danst uitbundig en hij heeft een karakteristiek rijtje ondertanden. Rara wie is het? Roffelroffelroffel… Het is Willem! Willem is 10 jaar oud, hij gaat al sinds 2008 met de PETcomfort-uitlaatservice mee en we hebben al honderden kusjes gekregen. Hij is bedreven in het verdonkeremanen van de inhoud van onze lunchboxes, hij kent de ‘mag ik voorin… ja toe… mag ik voorin…’-blik van binnen en van buiten (mét succes) en hij is ’s werelds grootste fan van de… knieholte. Willem is hond van de maand augustus. En vandaag leert deze opgewekte Markies ons een bijzonder vak.

Willem00

De zwarte band voor kwispelen
Willem heeft vele talenten, waarvan we er al een paar hebben genoemd. Máár zijn grootste talent hebben we nog niet verklapt: Willem is een ware kwispelkoning. We hebben van hem de kneepjes van het kwispelvak geleerd en we hebben hem beloofd honden én mensen de veredelde zwiepkunst te onderwijzen. Want ja beste mensen, daar worden we allemaal beter van.

Willem01

Kwispelen voor dummies
Willem is inmiddels zo vergevorderd in het kwispelvak, dat hij de dummievariant nauwelijks nog toont. Toch heeft hij speciaal voor zijn lezerspubliek een uitstekende les voorbereid:

Kwispelinstructies voor honden
“Denk aan de idiote sopraanstem van het baasje bij thuiskomst, denk aan een kakelverse kluif, denk aan het aandachtig uit elkaar rukken van de gloednieuwe bal, denk aan het traditionele plasje op de rijkelijk bloeiende rododendronstruik, denk aan het plagen van de buurkat, denk aan het moment dat je je hoektanden perforeert in monsieurs kalfslederen pantoffel, denk aan stuiven door de duinen, denk aan rolpartijen in de rotte vis, denk aan een verse modderpoel, denk aan de charmes van de poedel van drie hoog, denk aan je dagelijkse avondmaal… Dan gaat het kwispelen vanzelf.”

Kwispelinstructies voor mensen
“Adem rustig in en adem rustig uit. Recht uw rug en verzacht uw blik. Ontspan uw spieren en maak uw heupen los. Beweeg uw heupen even naar voren, naar achteren, naar links en naar rechts. Voelt u een glimlach opkomen? Ga klaar staan en beweeg uw achterwerk zo hard als u kunt van links naar rechts en weer van rechts naar links. Ga door tot u uw lachbehoeften weer voelt wegsterven.“

Willem03

Kwispelen voor gevorderden
Willem gaat graag nog een stapje verder. Alkwispelend zijn Willems kop en staart niet meer van elkaar te onderscheiden. Er tolt een pluizige bol om onze voeten, zwiep, zwiep, zwiep, Willem beweegt z’n hele lichaam als een elastiekje. Pffff, slangenmensen zijn er niets bij! Hier volgen zijn instructies:

Kwispelinstructies voor honden
“Herhaal de instructies voor dummies. Probeer nu met je staart je oren te raken, in plaats van lukraak in de lucht te roeren (heb je geen staart? Gebruik dan je geestelijke staart) Lukt dat? Probeer dan vervolgens met je neus je dijbeen te raken, terwijl je staart parallel meezwaait langs je buik. Ja? Heb je dat onder controle? Herhaal dit de ene keer naar de linker kant en de andere keer naar de rechter kant. Gaat dat goed? Probeer dan zo laag mogelijk bij de grond te blijven, knik je knieën. Kwispelen voor gevorderden heeft een hoop voordelen: 1. De vloer is nooit schoner geweest, 2. Je blijft reuze flexibel tot je 100e hondenjaar en 3. Het geeft voldoening.”

Kwispelinstructies voor mensen
“In principe herhaalt u de voorgaande les, maar het kwispelen voor gevorderden vraagt om een bepaalde mate van lenigheid. Terwijl u uw achterwerk naar links beweegt, vouwt u uw bovenlijf in tegenovergestelde richting tegen uw onderlijf aan, waardoor u met uw rechter wang uw rechter onderbeen raakt. U komt weer rechtop te staan en beweegt uw achterwerk naar rechts, waarna uw bovenlijf volgt en uw linker wang uw linker onderbeen raakt. U mag met uw armen doen wat u wilt. U kunt zwaaien, slingeren, of u gebruikt ze puur om uzelf in balans te houden. Ook deze bewegingen herhaalt u tot u uw lach voelt wegzakken. De voordelen van het kwispelen voor gevorderden voor mensen? 1. U wordt beroemd en 2. U vrolijkt andere mensen op en hopelijk doen ze u dan na.

Willem04

De onzichtbare kwispelmethode
Willem kan anderen misschien van alles leren over het exceptionele kwispelvak, maar niemand zal zijn onzichtbare kwispelmethode kunnen nabootsen. Tijdens het wandelen ervaren we geregeld een klein schrikmoment. “Huh? Waar is Willem?” Willem blijkt echter nooit ver weg… Sterker nog, hij schuilt het liefst in onze knieholtes. Dat zien we aan zijn schaduw op de grond, een hevig kwispelend exemplaar.

Willem02

_____________________________
Geschreven door Marlijn de Jager. Naast schrijfster (De Jager Schrijft) ook hondenuitlater bij PETcomfort.

LogoDJS

Deel dit bericht