4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Feel-good-verhaal voor de paasdagen

24 maart, 2016


OVER EEN KITTEN DIE HAAR FAMILIE TERUGVOND

We keken er vertederd, maar tegelijkertijd ook wat bezorgd naar. Ze stuntelde wat onhandig op de behandeltafel en stal onze harten. Vier weken oud, grijskleurig, pluizig en moederziel alleen.

Paasverhaal0

De eenzame kitten
Letterlijk, want de grijze kitten was veel te vroeg van haar moeder gescheiden en daarna weggehaald bij een dierenliefhebber met psychiatrische problemen. Best een beetje droevig, maar de dierenliefhebber snapte zelf ook dat het toch niet zo handig was zijn hectische bestaan te combineren met het opvoeden van een veel te jonge kitten. Zo kwam het grijze pluizenbolletje op de behandeltafel van PETcomfort terecht. Onze trimster Isabel besloot zich over het kleintje te ontfermen.

Paasverhaal1

De zoektocht naar mama en co
“En nu?” vroegen we ons af. “De moeder zoeken”, concludeerden we. De dierenliefhebber vertelde dat hij de kitten had gekregen van een lotgenoot. Iemand die de moederpoes en haar vier kittens onder zijn hoede had genomen. Hij had met z’n handen in het haar gezeten, want hoe ging hij dit hele nest onderhouden? Hij hield veel van katten, maar handig was anders. Dat hij een kitten kwijt kon bij één van z’n maten, verkleinde zijn probleem al iets. Via via vonden we deze lotgenoot. Het was niet zo dat hij direct dankbaar het hele nest aan ons overhandigde. We wilden zijn dierbare kattenfamilie bij hem wegtrekken!
Gelukkig doet een goed gesprek wonderen en Severina beloofde de moederpoes gratis te steriliseren. Iets wat de lotgenoot zelf niet kon betalen. Hij begreep uiteindelijk maar al te goed dat hij in zijn huidige levensfase geen geschikte kattenvader kon zijn en gaf het hele zootje aan ons mee. Een moeilijke, maar verstandige beslissing.

Paasverhaal2

De hereniging
Het voelde voor ons als een kleine overwinning. We keken uit naar het moment dat we de grijze dreumes konden herenigen met haar moeder, broertjes en zusjes. Wat zou er gebeuren? Zou haar moeder haar direct herkennen? Zou ze haar verstoten of liefhebben? Et voilà! Het moment suprême was eindelijk daar. De kitten werd met haar familie herenigd…

Paasverhaal3

Vrolijk Pasen!
Bent u klaar voor een tearjerker? Er staat u een prachtig feel-good-einde te wachten. We plaatsten de grijze kitten terug bij haar moeder, tussen haar broertjes en zusjes. Moeder kat herkende haar onmiddellijk en begon haar driftig te wassen. Ze was zelf nogal uitgehongerd, maar o zo lief en ze liet haar grijze kittenkind direct drinken tussen haar zwart-witte familieleden. Het gezinnetje kan de komende tijd lekker aansterken bij Isabel thuis. We streven naar bolle, gezonde kattenkoppen. U begrijpt zeker wel dat onze paasdagen niet meer stuk kunnen!

Paasverhaal5

Familieleven
En daar bleef het niet bij. Dit kittenverhaal kreeg nog een staartje. Een dag na de hereniging bleek er ook een gecastreerde kater in het spel te zijn. De ‘lotgenoot’ besloot deze kater (die opvallend veel op moeder poes lijkt) ook aan ons over te dragen. Zodoende verwelkomden we vandaag nog een knappe kater.
De familie is herenigd en dat zal de komende weken ook zo blijven, totdat alle kittens oud genoeg zijn voor een nieuw onderkomen. Behalve de grijze kleine, die blijft bij Isabel (en één van de zwart-witte kittens gaat ook een zonnige toekomst in een nieuw huisje tegemoet). Dat betekent wel dat de kater (misschien een oom?), mama kat en twee van de prachtige zwart-witte kittens een huisje zoeken! Het zijn hele lieve katten! Interesse? Laat het ons weten!

Paasverhaal4

Papakat

(de kater) 

We wensen u een vrolijk Pasen!

Deel dit bericht