4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

11 t/m 17 april: Week van de teek + Aanbieding

7 april, 2016


Het is niet dat ze een eigen week hebben gekregen, omdat het zulke charmante, karakteristieke beestjes zijn. In tegendeel, de week van de teek is ontstaan om de aandacht te vestigen op de gevolgen van tekenbeten. Dat mensen er vervelende kwalen aan kunnen overhouden is inmiddels wel bewezen. Of dat bij honden ook zo is, blijft onduidelijk. We zijn in elk geval geen groot fan van de teek. Eigenlijk moeten we het de ‘Week tegen de teek’ noemen.

In Nederland lijken teken goed te gedijen, want ze leven al jaren in onze bossen en natuurgebieden en het worden er steeds meer. Ze storten zich maar al te graag in de velletjes van uw hond (of bij u, daar moet u ook goed op letten). Zo’n 10% van de teken in Nederland is besmet met de ziekte van Lyme. Kan een besmette teek uw hond ziek maken? Daar bestaan nog altijd verhitte discussies over. De ene partij beaamt dat teken flink wat klachten kunnen geven, zoals sloomheid, koorts, gewrichtsklachten, nierproblemen en ontstekingen. De andere partij beweert het tegenovergestelde.

Teek01

Wat moeten we met die informatie? Kunnen we onze honden dan niet meer veilig uitlaten? Schaffen we voortaan anti-tekenpakken aan voor onze honden? Gewoon voor de zekerheid? We moeten de strijd toch hoe dan ook aangaan tegen de teek?!
Die strijd voeren we gelukkig al. Laat die anti-tekenpakken maar zitten. U kunt uw huisdier namelijk preventief behandelen met middelen zoals Bravecto. 1-0 voor ons!

Teek02

Aanbieding ‘Week van de teek’
Speciaal vanwege ‘Week van de teek’ is de Scalibor tekenband in de aanbieding bij PETcomfort! Deze band werkt zes maandenlang tegen teken. 
Small/Medium halsband = €19,50-,
Large halsband = €21,50-,

Wilt u meer weten over teken, de ziekte van lyme bij honden en/of Bravecto? Neem gerust contact op met onze praktijk. We kunnen u nog veel meer informatie geven!

Deel dit bericht