4,7 | 54 Reviews

Vandaag geopend van 08.30 tot 18.00

Bespaar ruim 20% met het PETcomfort Zorgplan

Volledige gezondheidsinspectie vanaf € 45,00

Honden en katten wachten in een aparte wachtkamer

Een goed begin van het nieuwe jaar!

Het nieuwe jaar is weer begonnen en vanzelfsprekend wensen we iedereen een mooi 2015 toe. Heeft u ook goede voornemens? Veel mensen nemen zich voor om gezonder te gaan leven. Aangezien veel honden en katten overgewicht hebben is het misschien niet verkeerd om ook je hond of kat wat gezonder te laten leven. Te zware dieren hebben immers een groter risico op o.a. het ontstaan van gewrichtsproblemen en suikerziekte. Als u niet zeker weet of uw hond of kat te zwaar is, dan kunt u hem of haar altijd (gratis) laten wegen in onze kliniek. We zullen dan samen bekijken of het nodig is om bijvoorbeeld minder eten te gaan geven of een speciaal dieetvoer voor te schrijven. Daarnaast kan het ook helpen om een hond alvast wat minder eten te geven als u hem/haar in de wintertijd misschien wat minder vaak of wat korter uitlaat. Of misschien is uw hond al op leeftijd en is het niet zo’n druktemaker meer. Dan heeft hij/zij sowieso wat minder eten nodig.

Katten gaan vaak in de kou ook wat minder graag naar buiten, uitgezonderd de echte buitentijgers. Het is fijn om een kat dan binnen wat meer uitdaging te geven: verstop eten in een balletje met een gat erin of in een aan één kant dichtgemaakte oude keukenrol-koker. Daar kun je zelfs een hele piramidevormige stapel van maken als je de rollen een tijdje opspaart. Of gooi eens brokjes door de kamer en laat de kat er achteraan rennen. Als je op die manier een halve dagportie voert zijn jullie er al gauw 15 minuten mee bezig. De kat verveelt zich weer een kwartiertje minder en heeft ongemerkt ook weer wat extra lichaamsbeweging gehad. Bovendien vinden veel katten het ook gewoon heel leuk!

Vlo-vrij het nieuwe jaar beginnen

Afgelopen jaar hebben we van veel mensen gehoord dat er veel meer vlooien leken te zijn dan de jaren ervoor. We kunnen dit wel verklaren, de vlooien zijn afgelopen winter waarschijnlijk in mindere mate doodgegaan omdat het niet zo koud geweest is. Als u wilt voorkomen dat u een vlooienplaag in huis krijgt, of al aanwezige vlooien de baas wilt worden, informeer dan bij ons naar de beschikbare vlooienmiddelen. Naast de vertrouwde pipetjes zijn er ook langwerkende tabletten voor de hond (Bravecto®) en langwerkende injecties voor de kat (Program®). Handig, want deze kun je dus minder vaak vergeten!

Februari is de Maand van het Gebit: GRATIS gebitscontrole!

Februari is traditioneel de maand van het gebit. Elk jaar vragen we de aandacht voor het gebit van uw huisdier, omdat het soms lastig is om zelf vast te stellen hoe het met de tanden en kiezen van uw viervoeter gesteld is. En het is nog steeds zo dat 4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar last hebben van gebitsproblemen. Dit geldt ook voor 2 van de 3 katten ouder dan 3 jaar, en ook veel konijnen hebben last van pijnlijk uitstekende punten op kiezen of doorgroeiende snijtanden. Naast het ongemak en de pijn in de bek kunnen gebitsproblemen ook in de rest van het lichaam ontstekingen veroorzaken. Het is dus erg ongezond.
Merkt u dat uw dier minder graag harde brokken wil eten, uit de bek stinkt of veel kwijlt? Of wilt u gewoon voor de zekerheid weten hoe het met het gebit van uw huisdier gaat? Als u in januari of februari langskomt met uw hond, kat of konijn voor een GRATIS gebitscontrole dan krijgt u, indien een gebitsbehandeling nodig is, daar 10% korting op. De enige voorwaarde is dat de behandeling uiterlijk plaatsvindt in februari. De korting geldt voor de gehele behandeling, inclusief de narcose en eventueel noodzakelijke medicatie. Klik hier om een afspraak te maken, of bel ons op 030-288 5444.

Nieuw: gratis maandelijkse terugkomdag voor pup of kitten

Leuk, een pup of kitten in huis! Het eerste bezoek aan de dierenarts valt meestal nog wel mee voor de kleine nieuwe aanwinst. Pups en kittens staan open voor allerlei nieuwe dingen en vinden het rondsnuffelen in de praktijk vaak spannend, maar eigenlijk ook wel leuk. Zeker als er ook nog een beloning volgt!

Helaas is het zo dat sommige dieren het na die eerste keer niet zo leuk meer vinden. Ze herinneren zich de rit ernaartoe, het mandje waar ze in moeten, de prik….Om deze redenen bieden wij vanaf nu een nieuwe service aan: de maandelijkse terugkomdag voor pups en kittens. Deze afspraak vindt plaats bij de assistente en is GRATIS voor pups en kittens van drie tot zes maanden leeftijd. De periode ná de vaccinaties dus! Uw pup of kitten kan wennen aan ons en de praktijk en leert dat het niet altijd vervelend is om naar de dierenarts te gaan. We kunnen zaken als voeding, ontworming, ontvlooiing, gedrag en de castratie/sterilisatie nog eens rustig bespreken. Bovendien kunnen wij het gebit goed in de gaten houden tijdens het wisselen en kijken of de kleine goed groeit. Maak gerust een afspraak hier. Of bel of mail ons voor meer informatie!

Even voorstellen…

Brenda Tollenaar

Mijn naam is Brenda Tollenaar en in 2006 ben ik afgestudeerd als dierenarts voor gezelschapsdieren. Na mijn afstuderen heb ik in verschillende praktijken gewerkt en vanaf eind 2014 ben ik werkzaam bij PETcomfort. Ik vind het fijn om dieren en eigenaren zo goed mogelijk te helpen, om samen de juiste behandeling uit te zoeken. Alle dieren verdienen immers een op maat gemaakt plan! Als dierenarts heb je een enorm afwisselend beroep, naast spreekuur doe je ook operaties. Het is geweldig om de dieren waar iedereen veel om geeft uiteindelijk weer beter te maken en een blije patiënt mee naar huis te geven!

Marleen van Brakel

Ik ben Marleen en ik werk sinds januari 2015 bij PETcomfort. Mijn hele leven ben ik al gek met dieren. Mijn man en ik hebben een gezin met twee volwassen zonen, hond, kat en een dwerg papegaai. Toen de kinderen klein waren, hadden we konijnen, cavia’s, kippen, wandelende
takken en vissen.
De afgelopen jaren heb ik bij verschillende dierenartsen gewerkt en mijn diploma paraveterinair gehaald. Ik vind het contact met de baasjes en de dieren erg leuk, en om mensen informatie te geven over hun dier. Daarnaast vind ik het leuk dat je nooit weet wat de dag voor je in petto heeft.

Ik hoop u graag te ontmoeten bij ons op de praktijk.

Met vriendelijke groet,

Het PETcomfort team!