Gebitsproblemen

Vier  van de vijf honden ouder dan 3 jaar last hebben van gebitsproblemen. Dit geldt ook voor tweederde van de katten ouder dan 3 jaar. Voor een eigenaar is het soms lastig om het gebit van hond of kat te bekijken. Bij Dierenkliniek PETcomfort Utrecht kunnen we het gebit van uw hond verzorgen en onderhouden.

Symptonen gebitsproblemen

Bij ernstige gebitsproblemen komt er vaak een vieze lucht uit de bek, het dier wil minder graag (harde) brokken eten of kwijlt veel. Naast het ongemak en de pijn in de bek kunnen gebitsproblemen ook in de rest van het lichaam ontstekingen veroorzaken. Het is dus erg ongezond.

gebitsproblemen bij honden
boor-en-sonisch

tangen voor gebit

Jaarlijkse controle

Tijdens de jaarlijkse controle bekijken we het gebit altijd. Wanneer we zien dat er problemen zijn, overleggen we dit met de eigenaar. In sommige gevallen is er te weinig tandsteen om het te verantwoorden om het dier onder narcose te brengen, hier zullen we het advies geven af te wachten en over een bepaalde tijd het gebit opnieuw te beoordelen.

Behandeling voor gebitsproblemen

Zodra er sprake is van ontstoken tandvlees, rotte en/of loszittende kiezen dan adviseren we een gebitsbehandeling. We brengen het dier onder narcose en halen eerst met tandheelkundig instrumentarium (handmatig en ultrasoon) al het tandsteen weg. Pas daarna kunnen we goed beoordelen of er redenen zijn om elementen te trekken. Soms liggen er wortels bloot, zijn er ontstoken wortels, afgebroken kiezen of op andere manieren aangetaste elementen.

Wanneer we van tevoren al inschatten dat er een behandeling moet plaatsvinden die uitgevoerd moet worden door een specialist, kunnen we u doorverwijzen.

Maak een afspraak Bel: 030 288 5444

Persisterend melktandje voor behandeling

Persisterend melktandje voor behandeling

Persisterend melktandje verwijderd

Persisterend melktandje verwijderd