Dierenkliniek PETcomfort Utrecht

Vandaag gesloten

Gedragstherapie kat

65_Gerda2

Gerda Sinke is sinds 2007 werkzaam als gediplomeerd kattengedragsdeskundige en helpt eigenaren van katten bij het oplossen van probleemgedrag bij katten, zoals onzindelijkheid, angst en agressie.

Ik startte met de opleiding tot kattengedragsdeskundige van Tinley, omdat ik meer wou weten over kattengedrag. Ik wou dit mysterieuze dier beter leren begrijpen. En dat doe ik nu ook! Inmiddels heb ik al heel wat ervaring opgedaan in mijn werk als gedragsdeskundige. Maar ook in mijn werk als kattenoppas zie ik veel katten en leer ik constant bij over hun gedrag.

Een gedragsconsult

kattengedragsdeskundige Gerda helpt eigenaren hun kat beter te leren begrijpen. Want als je weet waarom je kat bijvoorbeeld in huis plast, dan kan je ook bekijken hoe je dit kan oplossen.

Tijdens een gedragsconsult kom ik bij de kat thuis. Ik wil de kat in zijn eigen omgeving zien en krijg zo ook een betere indruk van de kat en zijn leven. Is het een probleem met de kattenbak? Of speelt er stress? En waar komt deze stress vandaan? Het is een puzzel die ik samen met de eigenaar oplos.

Met alle informatie die ik over de kat krijg van de eigenaar, gecombineerd met wat ik waarneem tijdens de huisvisite maak ik een plan van aanpak. Op deze manier heb ik al veel eigenaren én katten kunnen helpen. Want als er probleemgedrag is, houdt dit in dat de kat niet lekker in zijn vel zit. En als het probleemgedrag stopt, dan weet je dan dat de kat zich beter voelt.

Probleemgedrag en de dierenarts

Het komt voor dat gedragsproblemen bij katten samen gaan met medische problemen. Stress bij de kat zorgt voor een lagere weerstand waardoor blaasontstekingen/ blaasgruis en andere aandoeningen op de loer liggen. Naast een gedragsprobleem heeft de kat daardoor vaak ook een medisch probleem. Bij de start van de gedragstherapie voor katten is het belangrijk om beide aan te pakken. De goede samenwerking met dierenkliniek PETcomfort draagt hier veel aan bij.

Contact opnemen

Heeft uw kat (problematische) gedragingen die u niet langer wilt negeren, maar op wilt lossen?Neem dan contact met mij op voor gedragstherapie. Bel mij op 06-50568207 of mail mij op info@kattendiensten.nl.

Tarieven gedragstherapie katten

Een telefonisch consult kost 17,50 euro.

Wanneer een probleem al langere tijd bestaat of complex van aard is, dan kom ik aan huis. De kosten van een gedragsconsult aan huis zijn 92,50 euro.

  • een huisvisite van ongeveer 1,5 uur
  • een uitgebreid behandelplan
  • nazorg per telefoon of email